Sajtóközlemény

2018. március 14.

A Szekszárdi Járásbíróság 105 rendbeli gondatlanságból, közvetett tettesként elkövetett közokirat-hamisítás vétsége miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat és - nem jogerősen -
1 évre próbára bocsátotta, mely intézkedés alkalmazásával a büntetés kiszabását halasztotta el próbaidőre.

2018. március 9.

Munkacsoport értekezlet megtartására került sor 2018. március hó 6. napján a Szekszárdi Törvényszéken a bíróságnak a „Fenntartható Fejlődés Program 2” keretében előterjesztett pályázata megvalósulása érdekében, amelynek témája a fluktuáció tényének és okainak feltárása, valamint annak megelőzése és kezelése érdekében egy intézkedési terv kimunkálása volt.

2018. március 9.

A Bonyhádi Járásbíróság 4 év 5 hónap fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 5 évi eltiltásra ítélte a zombai szexuális erőszak elkövetőjét, valamint elrendelte a vádlottal szemben rablás bűntette miatt kiszabott 5 évre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés végrehajtását is.

2018. március 7.

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a „pincehelyi bombagyárosként” elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

2018. február 21.

A hatályos Ctv. 24 § (1) bekezdés n.) pontja szerint a cégjegyzék valamennyi cég esetében tartalmazza a cégnek az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény (E-ügyintézési törvény) szerinti hivatalos elérhetőségét.

2018. február 19.

A Szekszárdi Járásbíróság az egyik neves gitárgyártó cég magyarországi üzleti kapcsolatok menedzserét 6 hónap végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte többrendbeli csalás és sikkasztás bűntette miatt. Az ítélet még nem jogerős, a vádlott 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.