A Szekszárdi Törvényszéken járt a Mikulás

Megközelítőleg ötven, a bíróság dolgozóinak családjába, rokonságába tartozó gyermek legnagyobb örömére tartotta meg ismét hagyományossá vált, az idei évben már a helyi sajtó érdeklődésével végigkísért Mikulás-ünnepségét a Szekszárdi Törvényszék 2019. december hó 6. napján a törvényszék dísztermében.

A szakszervezeti gyökerekből eredeztethető rendezvény a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is a Bírósági Dolgozók Szakszervezete Tolna Megyei Alapszervezete, a Magyar Bírói Egyesület Tolna Megyei Szervezete, valamint a törvényszék Hagyomány és Történet Munkacsoportjának áldozatos és lelkiismeretes szervező munkája következtében valósult meg, továbbá a törvényszék vezetősége is jelentős mértékben kivette a részét az esemény támogatásából, színvonalának emeléséből.

Az ünnepségre már kora délutántól érkező, végül „teltházat” eredményező gyermeksereget a szervezők szokásukhoz híven aprósüteménnyel, szaloncukorral, pogácsával és üdítőitallal vendégelték meg, hogy az izgatott várakozással együtt járó „türelmetlenségüket” csitítsák. Az érdeklődőknek a szervezők kezdésként egy meglepetésprogrammal készültek, a Fecske Bábcsoport nevű sióagárdi bábszínház egyesület tartott több rövidebb, de annál szórakoztatóbb bábelőadást, amely műsor az azt követő tapsviharból következtetve nagy sikert és elismerést aratott a kisgyermekek és hozzátartozóik körében. Ezután a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola kisdiákjai játszották el immár szintén hagyományossá vált karácsonyi műsorukat, amelyet az ajándékra epedezve várakozó gyermekekkel közös „Mikuláscsalogató” énekléssel zártak.

Az ünnepség leginkább várt vendége a hosszú fehér szakállal, piros kabátban, krampuszok kíséretében betoppanó Mikulás volt, aki ezután egyenként - név szerint maga elé szólítva, olykor versmondásért vagy éneklésért cserébe - átadta a gyermekeknek a többnyire édességgel, gyümölccsel, egyéb apró játékkal megtömött ajándékcsomagokat. Az ajándékok átadását követően zárásként lehetősége nyílt a gyermekeknek a Mikulással való közös fotózkodásra is.