G.A. és társai

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 28., péntek 13.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásával vádolt terheltek büntető tárgyalása

Az I.r. vádlottnak és a sértettnek korábban közös vállalkozása volt, amely üzlettársi kapcsolat közöttük megromlott. Az I.r. vádlott kiszállt az üzletből és a sértett e miatt 3 millió forinttal tartozott neki.

Miután a sértett közölte az I.r. vádlottal, hogy ne számítson a pénzére, ezt követően az I.r. vádlott elhatározta, hogy amikor a sértett egyedül van otthon felkeresi és elégtételt vesz rajta.

2013. áprilisában az I.r. vádlott megkérte a II.r. vádlottat arra, hogy figyelje a sértett ingatlanát és erről őt tájékoztassa.

2013. május 1.-én a hajnali órákban a sértett Budapestről érkezett haza dunaföldvári lakásába és ott egyedül tartózkodott, mely tényről a II.r. vádlott értesítette az I.r. vádlottat.

Az I.r. vádlottat a III.r. vádlott szállította a bűncselekmény helyszínére gépkocsival. Az I.r. vádlott a házba bement, a III.r. vádlott a kocsiban maradt és várakozott.

Bent a házban az I.r. vádlottat a sértett kérdőre vonta, hogy mit keres ott, azonban a vádlott nem válaszolt ,hanem nekiugrott a sértettnek és őt megfojtotta.

Ezt követően az I.r. vádlott elhatározta, hogy eltünteti a holttestet,de előtte feltakarította a vérszennyeződést,majd a III.r. vádlott segítségével betette a kocsiba. Időközben a II.r. vádlottat is felvették és az I.r. vádlott édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi ingatlanához mentek.

Az I. és III.r. vádlottak a holttestet a pincébe levitték,majd azt az I. és II.r. vádlott építési törmelékkel befedte. de előtte a sértett aranyból készült nyakláncát az I.r. vádlott levette és a II.r. vádlottnak adta.

Az I.r. vádlott ezt követően megszervezte,hogy mielőbb betont hozzanak a lakóház pincéjébe.

A II.r. vádlott hallgatásáért és a bűncselekmény nyomainak eltüntetéséért összesen 1.300.000 forintot kapott az I.r. vádlottól.

A sértett holttestét a nyomozó hatóság 2016. február 14.-én találta meg.

 

/További bizonyításfelvétel: szakértő és tanúmeghallgatások/

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: