vádlott :P.Z.

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 29., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
7100 Szekszárd, Dózsa Gy. u. 2.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

1) Az italozó életmódot folytató vádlott és testvére, aki az ügy sértettje 2015 tavaszától Tamásiban egy bérelt ingatlanban együtt laktak.
2016. március 2. napján a sértett dolgozni ment és magával vitte a lakáskulcsot, míg a vádlott Pécsre utazott. A délutáni órákban  a  hazaérkező vádlott, valamint a sértett a helyi buszmegállóban összetalálkoztak és a vádlott kérdőre vonta a testvérét amiatt, hogy nem tudott a házba bemenni.
Miután hazatértek a vádlott hajánál fogva megragadta a húgát és többször is nekicsapta a fejét a falnak.
A sértett sírni kezdett,ezért a vádlott egyre indulatosabb lett és magához vett egy konyhakést, majd azzal egy alkalommal hastájékon szúrta.
Ezt követően a vádlott elkísérte testvérét az orvosi ügyeletre, azonban útközben megfenyegette azzal, hogy ha a valóságnak megfelelő történetet mondja el, akkor  a „kórházba teszi”.
A sértett olyan súlyos sérülést szenvedett el, amely miatt meg kellett műteni.
2) 2015. július 30.-án a délutáni órákban Tamásiban a vádlott és testvére arra lettek figyelmesek, hogy az úttest túloldalán egy hölgy elesett és elejtette a szatyrát is. Ezt követően átmentek a másik oldalra és a már felálló sértett földön lévő szatyrából kiesett pénztárcát a benne lévő 2000 Ft. készpénzzel és iratokkal együtt a vádlott a ruházatába rejtette.
3) 2015.augusztus 15.-én az esti órákban a vádlott és testvére között szóváltás alakult ki amiatt, hogy  a sértett nem akarta oda adni a telefonját a vádlottnak.
A vádlott  indulatos lett és a húgát több alkalommal ököllel bántalmazta az állán és testszerte.
4) 2016.február 29.-ről március 1.-re virradó éjszaka a vádlott és a sértett együtt italozott Tamásiban egy vendéglátó egységben. A vádlott látta az este folyamán, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van, ezért a távozása után hazáig követte őt, majd megtámadta oly módon,hogy hátulról leütötte és a combján nagy erővel megrúgta. Az árokba eső sértettől a vádlott elvette a kb.34.000 Ft-ot tartalmazó pénztárcáját. A sértett próbálta a vádlottat az árokba visszahúzni, de ekkor a vádlott a sértettet két alkalommal megrúgta, aki ennek következtében orrcsonttörést szenvedett. A vádlott megszerzett pénzzel a helyszínről elszaladt.
5) 2016. március 9. napján az esti órákban az erősen ittas állapotban lévő vádlott megjelent Tamásiban a sértett házánál és a testvérét kereste.
A sértett közölte vele, hogy nincs ott a húga, de a vádlott ezt nem akarta elfogadni és vita alakult ki közöttük.
A vádlott ennek során bántalmazta a sértettet oly módon, hogy kétszer kézzel, illetve egy bottal több alkalommal megütötte testszerte, melynek következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett.
/ Ítélethirdetés/

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: