12.B.175/2016.

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 25., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
zsarolás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
12.B.175/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
7100 Szekszárd, Augusz I. u. 1-3.
Tárgyaló: 
IV. emelet 5. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatólagos tárgyalás
A vád szerint a sértett a vele szerelmi kapcsolatban álló vádlottnak megengedte, hogy életvitelszerűen használjon egy, a férje tulajdonában álló ingatlant.
A lakásban többször éles viták alakultak ki, amely során előfordult, hogy a vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértettet. Egy másik alkalommal a vádlott szándékosan tönkretette a sértett mobiltelefonját, ököllel összetörte a szekrényajtó üvegeit, illetve leszakította a redőnyöket.    
A vádlott arra is kérte a sértettet, hogy hívja fel a férjét 1000 euró átutalása céljából, különben bejelentéssel él a NAV felé, miszerint bérleti szerződés kötése nélkül tartózkodott az ingatlanban.
A fent részletezett cselekményeken túl a vádlott egy barátjával történő találkozását követően úgy vélte, hogy barátja eltulajdonította a mobilkészülékét. A sértett közölte a vádlottal, hogy a telefont nem lopta el, azt valószínűleg ő maga hagyhatta el. A vádlott nem hitt a sértett szavainak, majd az utcán, számos járókelő szeme láttára bántalmazta őt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az ügyészség a vádlottat zsarolás és önbíráskodás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint rongálás és zaklatás vétségével vádolja.
A tárgyaláson a sértett és a szakértő meghallgatása, esetlegesen ítélethozatal várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: