B.64/2019.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 18., kedd 08.30
Ügyszám: 
B.64/2019.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

 

A vádirati tényállás szerint vádlott 2019. 07. 31. napján munkahelyéről hazatérve arról értesült a feleségétől, hogy egy fehér, sötét foltos, foxterrier fajtájú kutya a lakóházának udvaráról – a nap folyamán – egy nyulat a szájában az utcára kivitt. A vádlott ekkor megnézte a nyúlólat, ahol összesen 3 egyed hiányát fedezte fel. Másnap, 2019. 08. 01. napján 16 óra körüli időben a vádlott kakasdi ingatlana kertjében dolgozott egy négyágú vasvillával, amikor az utcán meglátott kettő foxterrier fajtájú ebet szaladgálni, amelyek közül az idősebb a feljelentő kutyája volt, a fiatalabb egy másik helyi lakosé.

A vádlott ekkor kiszaladt az utcára, ahol megkergette az ebeket, majd az utcára kiérkező helyi személytől megkérdezte, hogy kinek a kutyái vannak az utcán. Ezt követően nevezett közölte, hogy a kisebb kutya az övé, majd megfogta azt és bevitte a lakóházának udvarára, ahova ekkor szintén bement a feljelentő által tartott barátságos természetű – és a feljelentő lakcímét is tartalmazó bilétás nyakörvvel ellátott – foxterrier. A vádlott is bement ekkor e helyi személy ingatlanának udvarára, ahonnan ki akarta zavarni az idősebb ebet, azonban ennek során felindult idegállapotba került és egy alkalommal a nála lévő vasvillával a kistestű kutya mellkasi részét megszúrta olyan módon, hogy a vasvilla egyik ágát szemből teljesen belenyomta az állat testébe, ami ettől oldalára dőlt, majd rövid időn belül vergődve elpusztult. A vádlott ekkor a

kutya tetemét megfogta és azt magával vitte, majd a későbbiek során egy 2 méter mély gödröt ásott saját ingatlana területén, ahova az ebet elföldelte.

A vádlott – nagy valószínűséggel – a bántalmazott eb szívét vagy annak gerinc melletti fő ütőerét szúrta meg, amelynek következtében az állat – az okozott sérülés miatti – belső vérzésben pusztult el rövid időn belül.

 

Megjegyzés: Előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: