B.278/2019.

Tárgyalás időpontja: 
2020. július 1., szerda 11.00
Ügy tárgya: 
közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.278/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Szekszárdi Járásbíróság 7100 Szekszárd, Augusz Imre utca 1-3.
Tárgyaló: 
IV. emelet 3. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint a vádlott ittas állapotban sétált Szekszárd belvárosában és minden előzmény nélkül rongálni kezdte az útjába kerülő, Szekszárd Megyei Jogú Város tulajdonában lévő használati eszközöket. Ennek során a vádlott a város központi részén található párakaput kirúgta a helyéről, padot és beton virágládákat döntött fel, valamint több fém szemeteskukát is megrugdosott. Az erőbehatások következtében némelyik szemetes elhajlott, némelyik pedig letört a fém tartóoszlopról és tartalmuk a földre borult.

A vádlott a Wesselényi utca és a Mikes utca kereszteződésében elhelyezkedő, „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzésű fém táblát kicsavarta a helyéről, majd azt az úttestre dobta. A vádlott ezáltal a sűrű forgalmú úttesten akadályt létesített, ezzel a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Ezt követően a vádlott készpénzfelvétel céljából egy bankautomatához ment, mivel azonban nem volt pénz a bankkártyáján, ezért dühében egy indítókulccsal összekarcolta az ATM berendezés felső kamerájának műanyag plexi ablakát, illetve az alsó kamera ablakát addig rugdosta, amíg az betörött.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett, garázdaság vétsége, valamint kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Mivel a járványügyi helyzetre figyelemmel a tanács elnöke dönti el, hogy bemehet-e a sajtó a tárgyalásra, indokolt, hogy a megjelenni kívánó sajtó képviselői előre egyeztessenek ennek kapcsán a sajtószóvivővel vagy sajtótitkárokkal!

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: