B.74/2019.

Tárgyalás időpontja: 
2020. július 2., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.74/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Paksi Járásbíróság 7030 Paks, Deák Ferenc u. 10.
Tárgyaló: 
2. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint 2019. áprilisiában a vádlott Tengelicen, közterületen, több személy jelenlétében előzetes szóváltás nélkül arcon ütötte az autóból kiszálló sértettet. Ekkor azért, hogy megvédje magát a további támadástól, a sértett egy alkalommal visszaütött a vádlottra, aki ezt követően hangosan kiabálni, és őrjöngeni kezdett, amely miatt őt le kellett fogni és rendőri intézkedést kérni.

A vádlott 2019. június hónapban a Tengelicen lévő élelmiszerüzlet épülete előtt minden előzmény nélkül megállította a korábban csak látásból ismert, kerékpárját toló sértettet. A vádlott többször rákiáltott a sértettre, fölé hajolt, a kerékpárjának átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg a sértettet, hogy felakasztja, ha nem adja oda neki a kerékpárját. A sértett a fenyegetés hatására sokkot kapott, attól tartott, hogy a vádlott meg fogja őt ütni, és nem mert ellenállni, amikor a vádlott kitépte a kezéből a kerékpárt, és eltekert azzal.

Az ügyészség a vádlottal szemben rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat.

Megjegyzés: tárgyalás

Mivel a járványügyi helyzetre figyelemmel a tanács elnöke dönti el, hogy bemehet-e a sajtó a tárgyalásra, indokolt, hogy a megjelenni kívánó sajtó képviselői előre egyeztessenek ennek kapcsán a sajtószóvivővel vagy sajtótitkárokkal!

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: